TAPAS kan blive fødestedet for fremtidens robotblindehunde

Markedet for mobile robotter er i voldsom vækst. Og deres anvendelsesmuligheder er utallige. Fælles for dem er, at de har brug for at vide, hvor de befinder sig. Capra Robotics ApS har udviklet en patenteret kørestol til en udendørs mobil robotplatform. TAPAS gav virksomheden mulighed for at teste og videreudvikle robotternes nøjagtige GNSS-positionering, når de bevæger sig i Aarhus.

”Vi leverer en udendørs mobil robotplatform som andre kan bygge deres applikations-forretning på, det kunne f.eks. være en roboterstatning for en blindehund, en opsamlingsrobot til festivaler og meget andet.” - Mads Bendt, CEO Capra Robotics ApS.

Markedet for mobile robotter er i voldsom vækst og der tales om vækstrater mellem 15 - 50% alt efter det specifikke område.

Capra Robotics ApS udvikler en udendørs mobil robot platform til B2B (Business-to-Business), baseret på et af os særligt egnet og patenteret kørestel. Det skal forstås således at Capra Robotics ApS leverer en optimal udendørs mobil robotplatform som andre kan bygge deres applikations-forretning på. De kan således direkte fokusere på deres kernekompetencer.

Områderne for brug af Capra Robotics ApS’ platform kunne f.eks. være en roboterstatning for en blindehund, en opsamlingsrobot til festivaler, byer og vejsider, surveilliance robotter og meget andet. Fælles er dog at robotterne har brug for at vide nøjagtig hvor de er. Dette kan TAPAS give dem.

At være med i projektet omkring TAPAS gør at Capra Robotics får mulighed for at forske i og teste nøjagtig GNSS-positionering og således kan tilpasse deres robotter og forretning. Capra Robotics ser TAPAS som et rigtigt godt offentligt - privat samarbejde.

Capra Robotics kunne ønske sig et lignende testmiljø for 5G området - en anden vigtig teknologi for udendørs mobile robotter.

Besøg Capra Robotics ApS hjemmeside.

Fotos: Capra Robotics ApS

 

 

 

 

 

 

http://www.tapasweb.dk/brug-tapas/capra-robotics
14 NOVEMBER 2019