Capra Robotics - Robotstel til alverdens gøremål

Virksomheden Capra Robotics har udviklet en dynamisk og selvkørende robotplatform til udendørs robotter. Robotstellet er patenteret og designet så robotten er verdensførende inden for agilitet, rækkevidde, forceringsevne og til brug på alle underlag. Yderligere er den stærk og vil kunne trække over 150 kilo. Robotplatformen er bygget generisk så den kan anvendes til mange forskellige ønskede anvendelsesområder. Virksomheden har selv identificeret mere end 27 områder, hvor robotten vil kunne skabe værdi, nogle af disse kan ses på billedet.

 

Projektet
Robotstellet er i den sene prototypefase og forventes i handlen sidst på året. Robottens styring og design optimeres hele tiden mod at det i fremtiden skal kunne køre autonomt, for eksempel ude på samfundets gader og stræder. Målet er masseproduktion med salg til hele verden. Virksomheden har flere projekter, blandt andet med Aarhus Kommune for at kunne teste anvendelsen af selvkørende robotter i kommunens drift.

 

Hvordan anvendes TAPAS?
Virksomheden anvender TAPAS til test og udvikling i forhold til styringen af robotten. Robotten skal anvende en høj nøjagtighed af GNSS, men det skal spille sammen med andre sensorer for at styre robotten optimalt. På TAPAS kan virksomheden teste forskelligt udstyr og udvikle den bedst mulige styringsfunktion frem mod den endelige kommercialisering på markedet.

 

Kontakt:
Mads Bendt
Direktør
Capra Robotics
mads@capra.ooo