CaneX

CaneX – Elektronisk blindestok til at guide svagtseende rundt i gaderne

Virksomheden CaneX var vindere af TAPAS Challenge på DTU Skylab. De udvikler en elektronisk blindestok som skal navigere svagtseende mennesker rundt udendørs med øget bekvæmmelighed. Virksomheden har til formål at gøre brug af nye teknologiske muligheder for nøjagtig navigation ved GNSS og kamera samt IoT revolutionen, som kan give teknologiske øjne til at støtte dagligdagen for de mange svagtseende mennesker.

Virksomheden blev blandt andet præsenteret ved lanceringen af ESA-BIC Denmark og har også for nylig modtaget ekstern finansiering til at udvikle en prototype.

Projektet
Projektet skal bygge den teknologisk bedst mulige måde at navigere svagtseende personer på. Her vil CaneX færdiggøre en prototype, som ved GNSS og kamerateknologi skal levere den mest nøjagtige og sikre navigation for svagtseende mennesker. Virksomheden ønsker at bruge teknologien til at lave et generisk produkt som kan tilpasses efter den enkeltes behov og ønsker. Samtidig vil CaneX søge at inkludere IoT på flere måder, hvor man eksempelvis vil kunne guides af butikker RFID sensorer til at finde de rette varer i et supermarked.

Hvordan anvendes TAPAS
Virksomheden vil gøre brug af TAPAS til at udvikle en prototype som skal testes. Her er nøjagtigheden nødvendig samt at det skal spille sammen med kamerateknologien til at skabe den bedst mulige måde at navigere en svagtseende person. Test faciliteterne i Aarhus gør det muligt at teste produktet i et virkelighedsscenarie, hvilket er vigtigt på vejen mod markedet.

Kontakt:
Prasanna Chandrasekaran
CEO
CaneX
cprasanna147@gmail.com